U Maloj vijećnici Grada Đakova danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora za dodjelu potpora u poljoprivredi. Riječ je o potporama za lipanj i srpanj iz Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za područje Grada Đakova za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Ugovore je s poljoprivrednim proizvođačima potpisao gradonačelnik Marin Mandarić naglasivši da je slično kao i u prethodne dvije godine Grad Đakovo raspisao Javni poziv, ove godine u iznosu od 500.000,00 kuna. Ne čeka se, dodao je, kraj godine kako bi se sve prijave objedinile, nego se odmah po primitku značajnijeg broja one obrađuju i pristupa se potpisivanju ugovora te isplati potpora. Javni poziv, rekao je gradonačelnik, i dalje je otvoren do iskorištenja sredstava. Pozvao je i ostale male poljoprivredne proizvođače koji udovoljavaju kriterijima da se jave u Grad Đakovo na Javni poziv kako bi iskoristili potpore, a sve u cilju poboljšanja poljoprivredne proizvodnje.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Sanja Rogoz-Šola kazala je kako 15 korisnika danas potpisuje ukupno 22 ugovora ukupne vrijednosti veće od 220 tisuća kuna.

Izvor: Grad Đakovo