Jučer je na nogometnom igralištu u Budrovcima upriličeno svečano potpisivanje ugovora i dogovor oko dinamike izvođenja radova na energetskoj obnovi nogometnih igrališta u Budrovcima, Piškorevcima i Kuševcu. Potpisivanju ugovora prisustvovala je delegacija Grada Đakova na čelu s Marinom Mandarićem, Dalibor Gjalić ispred izvođača radova te delegacije nogometnih klubova.

Gradonačelnik Marin Mandarić:

“Drago mi je da sam danas u Budrovcima s predstavnicima tri nogometna kluba, koja će kroz projekt obnove koji je pokrenuo Grad Đakovo dobiti primjerenije uvjete za treninge i za natjecanja. Danas smo simbolično ovdje u Budrovcima na uvođenju u posao. Vrijednost projekta je oko 2 i pol milijuna kuna, od čega 470 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo turizma i sporta. Nadamo se da će tijekom ljetnih mjeseci radovi biti odrađeni, taman kad klubovi kreću u ljetne stanke kako se njima ne bi remetio natjecateljski i trenažni proces. Sa stajališta Grada Đakova mogu najaviti i buduća ulaganja u sportsku infrastrukturu, gdje nam je želja da u idućem mandatu stadione dignemo na jednu višu razinu”.

Dalibor Gjalić, ispred tvrtke koja izvodi radove:

“Dogovorili smo radni sastanak na kojemu ćemo dogovoriti termine izvođenja radova koje planiramo od idućeg tjedna. Na klupske prostorije postavljat će se solarni paneli za grijanje uz koje će se raditi popratni sadržaji na sva tri igrališta. Vrijednost radova je oko 2 i pol milijuna kuna.”

Igor Kretonić, direktor NK “Slavonija” Budrovci:

“Čast mi je ispred kluba domaćina predstaviti delegaciju Grada Đakova i ostalih nogometnih klubova koji također sudjeluju u ovom projektu energetske obnove. Zahvalio bih se Gradu Đakovu što su nas prepoznali kao jedan od klubova u kojima će se provoditi proces energetske obnove. Vjerujem da će se to savršeno uklopiti uz već postojeće uvjete koje naše igralište ima, da će pomoći igračima u uspješnijem bavljenju sportom, jer uz bolje uvjete idu i bolji rezultati.”

Mislav Ivanda, predsjednik NK “Torpedo” Kuševac:

“Želio bih se zahvaliti Gradu Đakovu na hvale vrijednom projektu, koji će nam uvelike olakšati rad i uljepšati boravak u našem klubu. Što se tiče Kuševca, u pitanju su najveći radovi vezani uz postavljanje solarnih panela i uređenje kompletne infrastrukture.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo