Nogometni klub Slavonija Budrovci osnovan je 1948. godine, a trenutno se natječe u 2. ŽNL Đakovo. Klub je osnovalo nekoliko entuzijasta iz sela među kojima su Luka Župan, braća Skupnjak, Josip Gomboš, Andrija Bešker i drugi. Svi oni bili su također i igrači u prvim generacijama Slavonije.

Od svog početka do današnjih dana klub djeluje bez prekida i povezuje mještane Budrovaca. Kroz svoju povijest „Slavonija“ je jedan od najkonstantnijih klubova na području Đakovštine, uvijek su ju krasili dobri rezultati, nastupanje u višim rangovima natjecanja te je često služila kao razvojni klub snažnijim đakovačkim klubovima.

Od početkom novog tisućljeća klub se natječe u 2. ŽNL Đakovo u kojoj uglavnom završava u gornjem dijelu ljestvice, a jednom ju čak i osvaja te igra kvalifikacije za ulazak u 1. ŽNL gdje gubi od tadašnje ekipe NK Victoria iz Našičkog Markovca. Nažalost, zbog loših rezultata jednu su sezonu proveli i u Ligi NS Đakovo, najnižem rangu hrvatskog nogometa. Osim pristojnim  rezultatima od početka 2000-ih godina, klub se može podičiti i konstantnim razvojem infrastrukture po čemu je među vodećima u Đakovštini.

Danas u nogometnom klubu Slavonija Budrovci uz postojeću seniorsku ekipu trenira i četrdesetak djece što je temelj njegove budućnosti.

Stare fotografije nogometnog kluba Slavonija Budrovci možete pogledati ovdje.

Igor Kretonić
Foto: ustupljena fotografija/obiteljski album Suzane Župan