Uz već postojeće “Jedinstvo” i nakon nestanka “Trgovačkog” u Đakovu je 1970. godine osnovan još jedan nogometni klub – Omladinski nogometni klub “Dračice”.

Kao što mu i samo ime kaže, klub je osnovan u gradskoj četvrti Dračice i kroz čitavo svoje postojanje bio je isključivo kvartovski klub u kojemu su igrali lokalni dečki, dok je rezultat uvijek bio u drugom planu.

S vremenom su boje kluba branili i nogometaši iz drugih dijelova grada, ali su uvijek bili u manjini.

Klub je kroz cijelo svoje postojanje, do 1988. godine, bio član najnižeg ranga natjecanja – Općinske lige Đakovo, bilo njezine istočne skupine, bilo njenog I. nogometnog razreda. Kraće vrijeme imali su i svoje igralište u Nazorovoj ulici (kod Đođe), a osim toga nastupali su na igralištu “Jedinstva” na Sjeveru te jedno vrijeme u Ivanovcima.

Klub je ponovo osnovan 2015. godine pod nazivom NK “Dračice” Đakovo i ponovo je krenuo u natjecateljsku sezonu 2015./2016. u 3. ŽNL Osječko-baranjska NS Đakovo.

Nakon dvije sezone u najnižem rangu natjecanja klub ostvaruje promociju u viši rang. U sezoni 2016./2017., uvjerljivo i bez poraza, klub osvaja 3. ŽNL Osječko-baranjska NS Đakovo. Od te sezone uvijek je pri vrhu 2. ŽNL Đakovo, a ove sezone 2021./2022. uspjeli su otići do samog kraja i osvojiti naslov prvaka.

Igor Kretonić
Izvor: Borislav Bijelić: 100 godina nogometa u Đakovu