Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas (20. ožujka 2023. godine) je proslavljen Dan Općine Levanjska Varoš, a sjednici su uz načelnika Općine Slavka Tidlačku nazočili načelnici susjednih općina, saborski zastupnici Nataša Tramišak i Goran Ivanović te zamjenik župana Josip Miletić. U svom se uvodnom obraćanju načelnik Tidlačka osvrnuo na ostvarene rezultate u proteklom razdoblju.

– Osim ulaganja u niz komunalnih i infrastrukturnih projekata, poput izgradnje društvenog doma u naselju Ovčara te brige o potrebama u svim općinskim naseljima, najvažniji projekt u našoj općini svakako je revitalizacija kupališta i lječilišta „Stara kupka“. Prirodni potencijal i gospodarske mogućnosti koje nam se na taj način nude su izuzetno velike te se nadamo da ćemo time dodatno demografski revitalizirati naš kraj. Uvjeren sam da će ova investicija značiti i drugim općinama zapadne Đakovštine u njihovom razvoju i daljnjem napretku. Naime, do sada smo pokrenuli projekt pokretanja restorana i turističkog info centra te smo izradili projektnu dokumentaciju za izgradnju bazena i novog parkirališta, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije novog kanalizacijskog sustava s pročistačem za otpadne vode. Osim ovog važnog projekta, izuzetno su nam važna ulaganja u ceste, s obzirom da smo u blizini nekoliko gradova, nalazimo se na 23 km udaljenosti od Našica i Đakova, 44 km od Slavonskog Broda te 40 km od Požege – kazao je načelnik Tidlačka.

Zamjenik župana Josip Miletić svim je mještanima čestitao njihov Dan pohvalivši rad Općine u realizaciji vrijednih projekata.

– Osječko-baranjska županija pruža snažnu podršku razvoju Općine Levanjska Varoš, ali i cijelog ovog područja koje ima golem turistički i gospodarski potencijal. Izuzetno nam je važna suradnja s općinskim načelnikom u izradi i realizaciji niza projekata, kako onih infrastrukturnih, komunalnih i gospodarskih, tako i onih obrazovnih, kulturnih i društveno- korisnih. Samo zajedničkim radom i jedinstvenom vizijom možemo postići ravnomjeran razvoj cijele županije – istaknuo je Miletić.

Povodom Dana Općine danas je, u svrhu prijevoza djece OŠ S. S. Kranjčevića, u školu i iz škole, uručeno vozilo koje će učenike prevoziti iz osam naselja.

– Zahvaljujem se Osječko-baranjskoj županiji na pribavljenom vozilu koje će značajno doprinijeti kvaliteti života i pohađanja nastave u našoj općini. Neki učenici naime, prelaze i po 13 kilometara da bi došli do škole zbog čega moraju krenuti i više od sat vremena ranije, a ovo će nam vozilo služiti ne samo za dolazak na nastavu, već i za otvaranje svijetu te obilazak različitih sadržaja – istaknula je ravnateljica OŠ S.S. Kranjčevića Nataša Šego.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako je vozilo bilo neophodno za 42 učenika osnovne škole.

– Osječko-baranjska županija osigurala je vozilo vrijedno 85.000 eura koje će siguran sam, dugo i kvalitetno koristiti učenicima OŠ S. S. Kranjčevića, ne samo u prijevozu na nastavu, već i za ostale aktivnosti. Osim ovog ulaganja, izuzetno su važna ulaganja u prometnu infrastrukturu, što neprestano i činimo, pa je tako u završetku cesta prema Paučju, a kao i u svakoj sredini, i ovdje želimo osigurati temelje za kvalitetno obrazovanje i ostanak u ovom kraju – zaključio je Miletić.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija