U prostorijama bivšeg Lidla na adresi Nikole Tesle 135 danas je uz bogat program za sve generacije, glazbu, veselje i super popuste otvoren veliki agro centar požeške tvrtke Agronom, koja je među vodećima na području trgovine poljoprivrednim proizvodima, poljoprivrednom mehanizacijom te repromaterijalom za poljoprivredu.

Predsjednik Uprave Darko Aračić kaže kako na području Grada Đakova rade duže vrijeme, a Đakovo je prvi grad u kom je otvoren ovakav centar:

„Kako smo mi tvrtka koja se bavi poljoprivredom u širem smislu, od mehanizacije, sjemena, gnojiva, zaštite, do ugovaranja proizvodnje i otkupa, prisutni smo na području Đakova dugi niz godina. Cilj nam je bio svu svoju ponudu objediniti na jednom mjestu”, pojasnio je Aračić te dodao:

„Ovo nam je novi koncept. Grad Đakovo je imao čast biti prvi u nizu. Do kraja ove godine planiramo otvoriti pet ovakvih centara, Đakovo je, kao što sam rekao, prvo i idemo dalje“. Rekao je i kako u Budrovcima trenutno imaju otkup, no u skoroj budućnosti, najavio je, planiraju proizvodnju stočne hrane, dok u Vrpolju tvrtka Agronom ima farmu tovne junadi.

Tvrtka Agronom d.o.o. Požega osnovana je 1996. godine, a kontinuiranim razvojem i ulaganjima došli su do brojke od preko 280 zaposlenih djelatnika.

Spektar njihove djelatnosti zaista je širok, od ugovaranja poljoprivredne proizvodnje s raznim kooperantima diljem Republike Hrvatske, preko ratarske i stočarske proizvodnje, do maloprodaje i veleprodaje poljoprivrednih strojeva i mehanizacije, stočne hrane te raznih artikala u njihovim poljoprivrednim ljekarnama i agro centrima.

Veliki dio njihovog asortimana možete od sada pronaći i u Đakovu te, Agronom od sada može postati i vaš partner u poljoprivredi.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo