Udruga žena za borbu protiv raka dojke Roseta Đakovo, u petak, 14. lipnja 2024. organizirala je 22. po redu koncert Nebeski hvalospjev. Rad Udruge temelji se na osvješćivanju žena za potrebom preventivnih pregleda i ranog otkrivanja karcinoma, a glazbu doživljavaju saveznicom u toj borbi stoga đakovačkoj publici već više od dvadeset godina organiziraju izuzetne glazbene događaje.

Pročelje đakovačke katedrale bilo je kulisa koncertu koji su izvele tri akademske operne dive, članice Zbora HNK iz Zagreba: Mima Karaula, Mima Domaćina Topalušić i Ana Zebić Kostel. Od 2019. godine pjevaju kao trio i nazivaju se One, tri soprana. Izvele su mnoge poznate arije iz opera, mjuzikala i opereta te filmske glazbe i oduševile đakovačku publiku među kojom je bio i đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić.

Nadbiskup se na kraju koncerta zahvalio umjetnicama i potaknu ih da i dalje vesele i oplemenjuju publiku svojim divnim glasovima te dao podršku Udruzi Roseta i svim ženama oboljelim od karcinoma dojke.

Nova predsjednica Udruge dr. Štefica Mikšić zahvalila je svima koji podržavaju rad Udruge Roseta te pokroviteljima koncerta: Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i mons. Hraniću, Gradu Đakovu i Osječko-baranjskoj županiji te brojnim gospodarstvenicima koji su omogućili održavanje 22. po redu Nebeskog hvalospjeva. Program je vodila Vesna Kaselj.

Zahvalna publika pljeskom je nagradila svaku izvedbu i nesvakidašnji događaj u kojemu je mogla uživati.

Izvor|Foto: Đakovačko-osječka nadbiskupija