Dva puta godišnje milijarde ptica selica započinju svoj put na dugačku seobu, u jesen na zimovališta i u proljeće se vraćaju u svoja gnjezdilišta. Ovaj zahtjevan put je prepun prirodnih opasnosti (oluje, suše ili poplave), ali sve češće najveću opasnost predstavlja čovjek svojim aktivnostima (uništavanje staništa, krivolov, hvatanje radi prodaje ili uznemiravanje na glavnim odmaralištima).

Kako te ptice selice savladavaju izazov seobe, kojim se putevima i kako kreću, s kakvim se nedaćama suočavaju, koje su vrste ptica seobeni rekorderi i dr. saznajte na predavanju koje organizira Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode u suradnji s Udrugom za promicanje urbane kulture A.R.L.A. u prostorijama kuće Reichsmann u Đakovu, u subotu 14.11.2020 od 11:00 sati.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i propisanih mjera, potrebo je prijaviti se na mail [email protected] ili u inbox Udruge kako bi se znali organizirati. Ako vrijeme bude dopustilo, nakon predavanja je planiran kratak izlet na Jošavu gdje će se promatrati ptice.