U petak, 22. studenog 2019. godine u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo održat će se predavanje u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Đakova i Aerokluba Đakovo, predavača pk Ivana Đelagića na temu „Hrvatsko ratno zrakoplovstvo: jučer, danas sutra“.

U suradnji s Đakovčaninom, pilotom HRZ-a, pukovnikom Ivanom Đelagićem, iz Zajednice tehničke kulture Grada Đakova kažu kako pokreću seriju ovakvih predavanja za zainteresiranu javnost, ponajviše mlade srednjoškolce koji će danas, sutra svoj poziv pronaći u HRZ-u.

U suradnji s Aeroklubom Đakovo upoznat će zainteresirane o djelatnostima Hrvatsko ratnog zrakoplovstva, tehničkoj kulturi iz područja aeronautike, povijesti zrakoplovstva koja je široj javnosti nepoznata, a tiče se početaka ratnog zrakoplovstva, osnutka Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek koji je djelovao s područja Đakova, važnosti ovih povijesnih događanja za sadašnjost i budućnost ratnih vojnih snaga RH te poticanju mladih na bavljenje ovim dijelom tehničke kulture, odnosno kasnijim studijima na tehničkim znanostima i bavljenju aeronautikom.

Ulaz na predavanje je besplatan.