Na predavanju “Vrtlarenje u skladu s prirodom” saznat ćete kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkrit će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon sjeme povrća iz biovrta.
Silvija Kolar-Fodor predstavit će i svoju knjigu “Vrtlarenje u skladu s prirodom” koja će se moći kupiti nakon predavanja. Cijena knjige je 129 kn. Pozivamo sve koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i tako doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti. Ako nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista “D&D VRT”, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, http://xn--ekomreaixb.org/, Sirova hrana.hr, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem bavi se od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvara zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.