U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.

Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek.

U nadzoru prometa zatečena 23 alkoholizirana vozača

Na području PU osječko-baranjske od 29. ožujka do 1. travnja evidentirano je 23 vozača (14 vozača osobnih automobila, sedam vozača bicikala i dva vozača električnih romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 2,55 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u petak oko 14,11 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 44-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,55 promila alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirano još 123 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 123 prekršaja od kojih je 77 prekršaja prekoračenja brzine, 10 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, dva upravljanja pod zabranom, dva upravljanja neregistriranim vozilom te 18 ostalih prekršaja. 

ROADPOL 24-satni nadzor brzine i akcija „Brzina“

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti, u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine sukladno smjernicama ROADPOL-a na području Republike Hrvatske, a tako i Osječko-baranjske županije, policijski službenici provest će pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

S tim u vezi 19. travnja 2024. godine s početkom u 00,00 do 24 sati provest će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

U cilju što bolje suradnje, iz policije pozivaju građane da se uključe u provođenje navedene akcije na način da predlože lokacije na kojima bi željeli da se nadzire brzina kretanja vozila na područjima svojih policijskih postaja. Također, ovom prilikom pozivaju i medije da se uključe u provođenje navedene akcije na način da istu medijski poprate s određenih lokacija na kojima će se provoditi nadzor brzine kretanja.

Nadalje, pozivaju građane da u razdoblju od 2. do 12. travnja 2024. godine daju svoje prijedloge o lokacijama nadzora brzine tijekom provođenja akcije dostave na adrese e-pošte :

– za područje PPRP Osijek – [email protected]
– za područje PP Beli Manastir – [email protected]
– za područje PP Đakovo – [email protected]
– za područje PP Našica – [email protected]
– za područje PP Belišća – [email protected]
– za područje PP D. Miholjac – [email protected]

Napominju da će se predložene lokacije analizirati i sukladno procjenama i usklađenosti s propisima izabrati one na kojima je moguće vršiti nadzor brzine kretanja.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo