Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je po završetku četverodnevnog boravka u Izmještenom Uredu u Osječko-baranjskoj županiji posjetila grad Đakovo gdje ju je u Gradskoj upravi primio gradonačelnik Marin Mandarić sa suradnicima.

Nakon sastanka, gradonačelnik Mandarić kazao je da su iskoristili predsjedničin posjet Đakovu kako bi ju ukratko upoznali s gradom, njegovim karakteristikama i posebnostima, ali jednako tako i s problemima s kojima se susreću: „Predsjednicu smo upoznali s projektima na kojima radimo, te s onima koji su u pripremi. Osobno sam ju pozvao da nam bude gošća na 52. Đakovačkim vezovima, prvog vikenda u srpnju“, kazao je gradonačelnik Mandarić.

Kao jedan od najvećih problema o kojima je razgovarao s predsjednicom naveo je odlazak mladih, niže plaće nego u ostalim krajevima Hrvatske itd.:
„Prezentirali smo neke naše mjere koje poduzimamo kako bismo izašli na kraj s poteškoćama. Naglasili smo, međutim, da Grad Đakovo kao jedinica lokalne samouprave ne može puno toga učiniti sam, nego to mora ići u koordinaciji s centralnom vlašću, Vladom RH, a jednako tako i s Osječko-baranjskom županijom, koja nam upravo i je partner u nekim projektima koje provodimo“, naglasio je gradonačelnik Mandarić.

Predsjednica je prije toga posjetila tvrtku „Ancona grupa d.o.o“ , specijaliziranu za proizvodnju modernog namještaja te opremanje i uređenje hotelskih i uredskih prostora, gdje ju je vlasnik Markica Stanušić upoznao s poslom kojim se bave, tržištem, te s poteškoćama s kojima se susreću. Prije dolaska u Gradsku upravu, posjetila je Vojarnu 3. Gardijske brigade “Kune” gdje je obavila smotru.

Autor: I.K.