Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je jučer poslijepodne Đakovo gdje ga je dočekao gradonačelnik Marin Mandarić sa zamjenicima Antunom Galićem i Robertom Francemom. U pratnji predsjednika Vlade bili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i njegov zamjenik Goran Ivanović. Predsjednik Vlade u izjavama za medije dotaknuo se najnovije epidemiološke situacije u Đakovu nakon povećanog broja pozitivnih testova na koronavirus proteklih dana. – Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo i testova koji se u ovom trenutku obavljaju čini se da je manji broj novozaraženih i ti podaci će biti dostupni sutra. Došli smo ohrabriti gradonačelnika i njegove suradnike i poslati poruku svim stanovnicima Đakova da budu oprezni, poručio je Andrej Plenković pozvavši stanovnike na poštivanje mjera higijene, dezinfekcije i distance što je zasigurno najbolji način da se prevenira dalje širenje koronavirusa u Đakovu.

Sutra će ovdje zasjedati Stožer s kolegama iz Osječko-baranjske županije. Doći će i novi epidemiološki timovi iz Virovitice i Slavonskog Broda kako bi pomogli aktivnosti ovdje u Osječko-baranjskoj županiji. Mi ćemo kao sustav činiti sve da spriječimo daljnje širenje zaraze u Gradu Đakovu, rekao je Plenković. Na novinarski upit treba li Đakovo staviti u karantenu, predsjednik Vlade je odgovorio kako prema informacijama koje ima od Stožera to nije opcija.

Epidemiolozi su jako dobro obradili i one koji su trenutno pozitivni i sve njihove kontakte. Dio ljudi je u samoizolaciji. Važno je da sve svi pridržavaju mjera. Bitno je da su odgođene krizme za dva tjedna i radi se o tome da nema nikakvih događaja koji bi na bilo koji način ugrozili stanovnike Đakova u sljedećim danima, poručio je premijer iz Đakova.

Izvor: Grad Đakovo