U srijedu 10. siječnja s početkom u 18:00 sati u đakovačkom Centru za kulturu bit će izvedena predstava Dnevnik Pauline P., koja kao i istoimena hit-knjiga za osnovnoškolce govori o nizu običnih i neobičnih zgoda iz života desetogodišnjaka.

Kroz život desetogodišnjaka, koji je prepun svakodnevnih peripetija u kući i u školi, glavnu riječ vodi nestašna, bistra i znatiželjna, slatka brbljavica Paulina koja redovito, oštrim perom zapisuje svoje i tuđe životne situacije u dnevnik. Obitelj, prijatelji, susjedi, rođaci i učitelji – otvaraju joj sa svojim svjetonazorima i postupcima brojne teme, od kojih oštroumna Paulina plete iznimno duhovitu dnevničku mrežu. 

Posao, financije, brak, obitelj, status, moda, mediji, šopinzi, ambicije te brojne manje ili veće devijacije modernog života u metropoli, teme su koje ova bistra djevojčica opservira poput kolumnistice kakvog uglednog tjednika – dajući, nerijetko, jednostavne recepte za puno ugodniji i zdraviji život od onog koji većina nas živi. I kao što Paulina Sanje Polak želi svoje sretne i manje sretne trenutke sačuvati zauvijek, ova predstava želi i upozoriti na mnoga pitanja desetogodišnjaka na koje odrasli često nemaju odgovor.

Režija: Snježana Banović
Igraju: Nika Ivančić, Dunja Fajdić, Maruška Aras, Marko Hergešić, Drago Utješanović i Bogdan Ilić
Autorica adaptacije i songova: Snježana Banović
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Doris Kristić
Skladatelj: Toni Ostojić
Koreografkinja: Zagorka Živković
Oblikovatelj rasvjete: Goran Jurković
Asistentica produkcije i režije: Katarina Krešić
Asistentica kostimografije: Ana Trišler
Kreativno rješenje vizuala: Mare Milin
Fotografije: Mare Milin
Grafički dizajn: Klasja & Zita

Za uzrast: 7+ godina

Trajanje: 45 minuta

Cijena ulaznice: 4 eura

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo