S početkom u 20:00 sati, u ponedjeljak, 22. studenoga 2021. godine održat će se predstava “Gdje se kupuju nježnosti”, koju će izvesti Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu.

Drama “Gdje se kupuju nježnosti” prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata. Priča je to o ženama čiji je život ispunjen nasiljem, patnjom i siromaštvom, ali i nadom o izlasku iz tog začaranog kruga. Baka, majka i kći se svaka na svoj način pokušavaju nositi sa životnim nedaćama.

Središnji lik drame je kći koja preispituje živote svoje bake i majke, ali i to koliko njezin život počinje sličiti na njihove. Tekst u sebi nosi nadu novih početaka, izlaska iz krugova za koje smo mislili da su zauvijek zatvoreni, a životi u njima predodređeni. Monika Herceg kombinira svoj prepoznatljiv poetski stil s dramskim elementima, približavajući nam začudni svijet likova s margine društva.

Redatelj: Rene Medvešek
Dramaturginja: Jelena Kovačić
Scenografkinja: Tanja Lacko
Kostimografkinja: Doris Kristić
Skladatelji: Zoran Šćekić, Nenad Sinkauz, Pavle Jovanović
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek
Oblikovatelj videa: Ivan Marušić Klif
Uloge: Daria Lorenci Flatz, Jadranka Đokić, Lana Barić, Nina Violić, Igor Kovač, Filip Vidović, Mirta Zečević

CIJENA ULAZNICE: 40 KN
Ulaznice je moguće kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo, a zbog ograničenog broja mjesta, nije ih moguće rezervirati.

Izvor: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu
Foto: Centar za kulturu