U četvrtak 30. rujna s početkom u 20:00 sati u Centru za kulturu prikazat će se humorna monodrama Teatra Fort Forno pod nazivom Jedna od sestara.

Redatelj: Robert Raponja
Uloge: Katica Šubarić
Oblikovatelj vizalnog identiteta: Davor Molnar

Zašto smo zbog ljudi kojima je nepojmljivo naše biće osuđeni skrivati svoje unutarnje svjetove, istinu o sebi? Čemu strah od toga da nećemo uspjeti zadovoljiti potrebe drugih ljudi, da nećemo ispuniti očekivanja onih do kojih nam je nam je jako stalo? Studentica Irena dubinski traga za odgovorima na ova pitanja u humornoj monodrami „Jedna od sestara“ Kordelije Paladin.

Kao i drugi mladi dvadesetih godina, Irena je pred izborom životnog puta i profesije, koja će joj najbolje odgovarati i dovesti je do ispunjenja njenih snova i do socijalne afirmacije. Izbor nije lak, mada ona veoma dobro zna što želi, ali roditelji, kao što to često biva, njen izbor smatraju lošim i neracionalnim. Roditelji su takvi jer žele najbolje za svoje dijete, naravno, najbolje što se djeci možepoželjeti je – unosno zanimanje. Problem je u tome, što je Irena nadarena za literaturu , a oni koji nisu posebno nadareni ne znaju što je to žeđ za prekoračenjem granica i napuštanjem pravila prosječnosti.

Mnogi mladi vode prave bitke sa onima koji se o njima brinu i koji ih financiraju, kako bi se ostvarili, i osmislili svoje živote na jedini pravi način – ostvarenjem svog idnentiteta.

Sedam različitih žena: mamu, sestre, bake i prijateljice u ovoj humornoj monodrami utjelovljuje jedna glumica.

CIJENA ULAZNICE: 20 KN

Ulaznice je moguće kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo, a zbog ograničenog broja mjesta, nije ih moguće rezervirati. Radno vrijeme blagajne je od četvrtka do nedjelje od 16.30 do 20.00 sati.

Izvor|Foto: Centar za kulturu