U četvrtak, 3. ožujka u s početkom u 20:00 sati u Centru za kulturu gostovat će kazalište Planet Art, ovoga puta u koprodukciji s Kazalištem Komedija, a izvest će komediju Korak po korak. Predstava je nastala prema hit komadu autora Petera Quiltera: Korak po korak ili Žene na rubu provalije za koji prijevod, adaptaciju, režiju i scenografiju potpisuje Marko Torjanac, a u glavnim ulogama su Vanda Winter, Jasna Bilušić i Marija Jernei.

Monika, Sofija i Paula, tri prijateljice iz mladosti, susreću se nakon dugo vremena, u trenutku kada su već odabrale svoje puteve i kada su ih iskustva prikupljena vlastitim usponima oblikovala, promijenila i odredila, zbog čega su jedna drugoj postale neprepoznatljivima u odnosu na doba kada su zajedno kretale u život, svaka sa svojim očekivanjima.

Može li njihovo prijateljstvo biti jače od puteva koji su ih oblikovali? Je li moguće ponovno naći povjerenje, bliskost i otvorenost koje su ih nekada davno povezale?

Ova duboka i ozbiljna pitanja iza kojih počesto vrebaju provalije, Peter Quilter nam donosi kroz obilje humora i zabave u ovoj šarmantnoj priči o tri prijateljice različitih životnih puteva i sudbina koje se neočekivanim povodom sastaju u namjeri da savladaju dugo odgađani uspon na planinu koja će ih suočiti sa samima sobom i međusobno. Na tom će putovanju svatko moći prepoznati i svoje životne dvojbe te pronaći možda i poneki odgovor. Pripremite se! Uspon je velik, a put urnebesan! Pazite da ne ostanete bez daha! Zato – korak po korak…

Prijevod, adaptacija, režija i scenografija: Marko Torjanac
Kostimografija: Đurđa Janeš
Fotografkinja: Ines Novković
Dizajn: Axis dizajn
Uloge: Vanda Winter, Jasna Bilušić i Marija Jerneić

Ulaznice su u prodaji, a moguće ih je kupiti po cijeni od 40 kuna u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo. Zbog ograničenog broja mjesta, ulaznice nije moguće rezervirati.

Izvor|Foto: Kazalište Planet Art