[13.11.2023.] U ponedjeljak, 13. studenoga, s početkom u 20:00 sati u Centru za kulturu bit će izvedena predstava „Ljubavna pisma“ Kazališta Planet Art.

Andrew i Melissa prijatelji su iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme nastave u osnovnoj školi, što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. I dok njihovi životi idu različitim smjerovima, kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima. U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima. Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć „popravni“ iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, osobe iz pisama iste kao one u stvarnosti?

Melodrama Ljubavna pisma najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu nastala iz pera plodnog američkog dramatičara A. R. Gurneya. Tekst je premijerno izveden 1988. godine na Broadwayu te je iste godine nominiran za Pulitzerovu nagradu za dramu. Od tada je ovaj jedinstven dramski tekst izveden nebrojeno puta po cijelom svijetu, a u glavnim ulogama okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver, Elizabeth Taylor i drugih.

U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama ovog kazališnog klasika pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe. Ljubavna pisma će nam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmijeh, ali i poneko sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

Adaptacija i režija: Marko Torjanac i Slavica Knežević
Prijevod: Marko Torjanac
Izbor kostima: Đurđa Janeš
Skladatelj: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Darko Crnčević
Dizajn: Tomislav Veltruski

Igraju: Marko Torjanac i Slavica Knežević

CIJENA ULAZNICE: 7 € / 52,74 kn
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo