U utorak, 3. studenog 2020. godine u 20:00 h u Centru za kulturu Đakovo gostovat će Teatar EXIT s predstavom „Njuške“. Predstava je nastala prema tekstu The Dog Logs, autora CJ Johnsona.

Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili sa psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, prijateljstvu, osveti, nasilju… U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče.

Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom. U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Zbog novih epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa, ograničen je broj mjesta u dvorani pa na vrijeme osigurajte vaše ulaznice za predstavu. Ulaznice možete kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo. Također, zbog ograničenog broja mjesta, ulaznice nije moguće rezervirati. Cijena ulaznice je 40 kn.

Izvor: Centar za kulturu Đakovo