Ovog ponedjeljka, 29. ožujka, Teatar Rugantino izveo je u Centru za kulturu Đakovo predstavu “Uvijek će nam ostati ljubav”.

Riječ je o nježnoj i pomalo uznemirujućoj komediji o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku.

Duhovit, ciničan i pronicljiv tekst Miloša Radovića koji se sjajno poigrava muško-ženskim odnosima, otvorio je prostor jednoj sumanutoj scenskoj igri u kojoj se dotiču sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere – sve radosti, sve traume, sve nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje brak nosi sa sobom.

Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Po prvi puta zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom.

Tekst: Miloš Radović
Režija: Dario Harjaček
Glume: Jelena Miholjević i Dražen Čuček
Scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Oblikovanje svjetla: Saša Mondecar
Izbor glazbe: Dario Harjaček

Donosimo galeriju fotografija Silvije Butković: