[25.11.2023.] Životna komedija Zijaha A. Sokolovića, jednog od najpopularnijih glumaca regije, bit će predstavljena 25. studenoga s početkom u 20:00 sati u Centru za kulturu Đakovo.

CABAres CABArei cabaretska je forma kazališta u kojoj se preispituje kriza srednjih godina, odnosno trenutak kada čovjek podvuče crtu, htio ili ne htio pa preispituje sve što mu se dogodilo, sve što mu se događa i što će mu se dogoditi. Sokolović govori o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao ‘frižideru zabluda’, o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti, a sve to u jedinstvenoj interpretaciji ovog legendarnog glumca.

„…Zijah A.Sokolović govori i igra i vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnutosti, poigrava se osjećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt…“ – Rapa Šuklje, DNEVNIK Ljubljana (1993.)

Tekst, režija i gluma: Zijah A. Sokolović

Trajanje: 150 minuta

CIJENA ULAZNICE: 7 € / 52,74 kn
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn

Ulaznice je moguće kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo