Hrvatska gospodarska komora poziva Vas na predstavljanje projekta „3D U HRVATSKOM TURIZMU“ koje će se održati 12. srpnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u HGK – Županijska komora Osijek, Europske avenije 13, Osijek.

Odsjek za turizam, HGK – Županijske komore Osijek u suradnji s ustanovom za obrazovanje odraslih Ambitio iz Zagreba organizira prezentaciju projekta „3D u hrvatskom turizmu“ koji predstavlja osposobljavanje za domaćina/icu smještajnih kapaciteta, domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva te domaćina/icu broda. Vrijednost projekta je 2 mil. kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Potražnja za privatnim smještajem u stalnom je porastu. Gosti su sve izbirljiviji i traže sve veću te kvalitetniju uslugu i spremni su platiti veću cijenu za bolju i kvalitetniju uslugu u privatnom smještaju. Kako podići kvalitetu usluge privatnog smještaja, produžiti sezonu i zaraditi više s pratećim sadržajima, naučit ćete upravo na programu osposobljavanja za domaćina/icu smještajnih kapaciteta.

Ako se volite baviti aktivnostima u ruralnom turizmu ili netko iz Vaše obitelji, razmišljate li o pokretanju vlastitog obiteljskog gospodarstva ili Vam je želja raditi na turističkom seoskom gospodarstvu drugih vlasnika? Ovaj će Vas program osposobiti kako zadovoljiti sve zahtjevnije goste željne raznolike ponude. Seoska obiteljska gospodarstva mogu raditi cijele godine i povećati svoje prihode tako da se zadovoljni gosti uvijek vraćaju i dovode nove goste.

Domaćin/ica broda osoba je koja brine o gostima na brodu pripremajući i servirajući im jednostavnije obroke, brine o urednosti unutarnjeg i vanjskog prostora broda te pomaže kapetanu broda da sve funkcionira savršeno kako bi gosti bili zadovoljni svojim boravkom na brodu. Poslove domaćina/ice broda nakon osposobljavanja možete raditi na turističkim brodovima u Hrvatskoj i inozemstvu. U posljednjih nekoliko godina potražnja za domaćinom/icom broda iz godine u godinu naglo raste. Prilika je ovo za besplatno obrazovanje i boravak na brodu koji su financirani sredstvima Europske unije. Mogućnost dobre zarade.

Programi su u potpunosti besplatni (pokriveni su svi troškovi: predavanja, praktična nastava, završni ispit, svi troškovi prijevoza te trošak smještaja i prehrane za vrijeme predavanja i praktične nastave). Obuhvaća 36 sati teorijske nastave i 84 sata praktične nastave (ukupno 120 sati)., a uvjeti prijave su sljedeći:

  • kandidati trebaju biti nezaposleni (ne moraju biti prijavljeni na HZZ-u) i ne smiju biti redoviti učenici ili studenti
  • kandidati moraju biti mlađi od 25 ili stariji od 54 godine na datum početka provedbe programa
  • kandidati trebaju imati završenu najmanje osnovnu školu
  • Svoj dolazak na prezentaciju možete potvrditi kratko povratno na e-mail: [email protected] ili putem poveznice: 3D u hrvatskom turizmu .

Izvor: Turistička zajednica Grada Đakova