Sutra, s početkom u 18:00 sati, u Gradskoj knjižnici bit će održano predstavljanje romana „Eva, mala žena“ virovitičke autorice Vlaste Golub.

Vlasta Golub rođena je u Virovitici 1956. godine, ondje je završila osnovnu i srednju školu, a nakon toga diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dugi niz godina zaposlena je kao glumica u Kazalištu Virovitica.

U četrdesetima se počela baviti pisanjem te je 2016. godine objavila svoj prvi roman ‘‘O ljubavi, spletkama i svemu pomalo‘‘, koji je pokupio brojne nagrade i dao joj inspiraciju za daljnje pisanje.

Ove godine objavila je roman „Eva, mala žena” koji je inspiriran poznatim romanom Louise May Alcott, „Male žene“.

Roman je to namijenjen mladima, socijalne tematike, a donosi priču o tinejdžerici koja odrasta u teškim uvjetima, s majkom koja boluje od depresije, u malom, provincijskom mjestu. Protiv teškog života bori se čvrstim karakterom i urođenim osjećajem za pravdu.

Roman „Eva, mlada žena“ prožet je i autobiografskim elementima, a više o njemu i samoj autorici možete saznati sutra na đakovačkom predstavljanju romana u Gradskoj knjižnici.

Igor Kretonić

Foto: Klub prvih pisaca