U četvrtak 1. srpnja 2021. godine s početkom u 17:00 sati u Kući Reichsmann održat će se predstavljanje knjige Elvisa Bošnjaka “Gdje je nestao Kir”. Organizator predstavljanja su izdavačka kuća HENA COM i ARLA udruga za promicanje urbane kulture.

“Roman Elvisa Bošnjaka Gdje je nestao Kir sastoji se od dvije pripovjedne linije koje naizmjence prate žrtvu i ubojicu. Pripovijedanje o žrtvi, Josipu Kiru, ide prema trenutku ubojstva, opisuje njegove zadnje dane i sate, dok ubojicu Marka Šutala pratimo od čina ubojstva, kroz faze bijega. Čitamo roman usisani u dva tunela koja se u jednom trenu kobno sastaju, e da bi se… opet sastali?

Portretirajući i kontrastirajući dva potpuno drugačija lika, njihove misije i logike, i skicirajući likove iz njihova neposredna okoliša, autor pripovijeda o vremenu početka rata u Slavoniji, i potiče da se svatko zapita što se zapravo dogodilo, jer značenja izmiču, sve do danas, premda je nesumnjivo da je ubojstvo iz zasjede, pogotovo policijskog načelnika na zadatku, dobro organizirani zločin.

Fikcionalizirajući, Elvis Bošnjak vodi nas kroz tunele na čijim se krajevima nazire svjetlo, istina, ona plemenitog kova, na koju se ne hvata hrđa. A istinu je teško ubiti, kao i Kira.”, rekao je urednik knjige Kruno Lokotar.

Na predstavljanju knjige sudjeluju Marta Džaja (promotorica), Kruno Lokotar (urednik) i Elvis Bošnjak (autor).

Igor Kretonić
Foto: Izdavačka kuća HENA COM