U prostorijama Đakovačkog vodovoda d.o.o. jučer je održan radni sastanak na kojem su predstavnici tvrtke Hidroing d.o.o. Osijek prezentirali draft tehničkog obuhvata projekta Aglomeracije Đakovo 2, što predstavlja ključan korak u završetku koncipiranja cijelog sustava. Sastanku je, uz predstavnike Đakovačkog vodovoda, nazočio i zamjenik gradonačelnika Antun Galić. U prezentaciji je iznesen prikaz konačnog obuhvata projekta Đakovo 2,  koji pokriva i općine Viškovce i Strizivojnu. Kada je riječ o području Grada Đakova, značajno je što će ovim projektom biti obuhvaćeni Đurđanci, Pisak i Stočin, te dijelovi grada Đakova, Selaca Đakovačkih, Ivanovaca Đakovačkih, Budrovaca i Piškorevaca, koje nije obuhvatila prethodna aglomeracija. Također, ovaj projekt u Piškorevcima obuhvaća i rekonstrukciju vodoopskrbnih cijevi, jer su postojeće dotrajale te nastaju gubici.

Ono što slijedi, kako je pojasnio Igor Tadić iz tvrtke Hidroing koja je izradila studiju izvodljivosti, je operativna faza projektiranja, odnosno izrade natječajne dokumentacije. Nakon usuglašavanja svih dionika projekta, pristupit će se operativnoj fazi, projektiranju sustava vodoopskrbe i odvodnje, a nakon toga i priprema dokumentacije o nabavi. – Nadamo se što skorijem raspisivanju javne nabave i izgradnji samih sustava, kazao je Tadić na sastanku.

O značaju i veličini projekta govori projekcija ukupnih investicijskih troškova koja iznosi više od 32 milijuna eura bez PDV-a. Đakovački vodovod, poučen dobrom praksom povlačenja sredstava, ovaj projekt će aplicirati na Operativni program Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo