U ponedjeljak, 20. prosinca 2021. godine predstavljen je novi broj Zbornika Muzeja Đakovštine, a u ime uredništva Muzeja Đakovštine zainteresiranoj publici su ga predstavili članovi uredništva, v.d. ravnatelja Borislav Bijelić i kustosice Jelena Boras i Ivana Dević.

Ovaj 15. broj Zbornika Muzeja Đakovštine poseban je po tome što je tiskan kao prilog obilježavanju 70 godina od osnivanja Muzeja Đakovštine, koje će se nastaviti tijekom cijele 2022. godine i po tome što je posljednji Zbornik u izdanju trenutnog uredništva. Članke su predstavili Borislav Bijelić i Jelena Boras, ona osvrnuvši se na dva arheološka članka koja se tematski bave Đakovom i okolicom, dok je Borislav Bijelić predstavio preostale radove, izuzetno zanimljivih povijesnih tema koje se tiču Đakova i Đakovštine.

Ivana Dević se osvrnula na prikaze recentnih tiskanih djela i izvješća o radu Muzeja Đakovštine tijekom 2019. i 2020. godine. Zbornik će biti dostupan za preuzimanje na stranici Muzeja Đakovštine i na mrežnim stranicama Hrčka- portala Hrvatskih znanstvenih časopisa (https://hrcak.srce.hr/zmdj), a u tiskanom obliku je dostupan u suvenirnici Muzeja Đakovštine po cijeni od 40 kuna.

Izvor|Foto: Muzej Đakovštine