Sinoć je u Kući Reichsmann predstavljena knjiga prof. dr. sc. Lea Rafolta: “Tijelo kao glagol: japanski budo, transkulturalne tehnike i trening za izvedbu”. Nazočne je pozdravio gradonačelnik Marin Mandarić, a osim autora o knjizi su govorili dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku dr. sc. Helena Sablić Tomić, Maja Đurinović, izv. prof. art., i plesna umjetnica Iva Nerina Sibila. Pokušali su nam približiti ovu knjigu koja je, kako su istaknuli, “gusto tkanje”, teška, zahtjevna, ali ne i suhoparno znanstvena, a u kojoj “glagol” označava pokret kao temelj scenske radnje, kao i osnovno stanje ljudskog tijela.

Ova knjiga dio je Biblioteke Dioniz, grafički ju je sjajno oblikovao Hrvoje Duvnjak, a jedan od nakladnika je Grad Đakovo. Kako đakovački zaljubljenici u kazalište nažalost nisu mogli uživati u Međunarodnom festivalu kazališnih akademija Dioniz koji se trebao održati u ožujku, ova knjiga i vrsni stručnjaci koji su ju predstavili (dobro nam poznati s prethodnih Dioniza) ipak su nam premosnica do sljedećeg festivala 2021.

Organizacija: Grad Đakovo, Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo, Akademija za umjetnost i kulturu / The Academy of Arts and Culture

Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo