Karate klub Đakovo slavi 50 godina postojanja, a pripala mu je čast da ovog vikenda bude organizator Prvenstva Hrvatske u katama za mlađe kategorije i Prvenstva Hrvatske u borbama za kategorije mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori i seniori.

Ovu priliku iz kluba su iskoristili kako bi predstavili knjigu “50 godina Karate kluba Đakovo” autora Mire Šole u koja je dala zanimljiv osvrt na prvih 50 godina ovog uspješnog đakovačkog kluba. Knjiga je predstavljena sinoć u Kući Reichsmann, a najviše o knjizi rekao je sam autor, profesor Miro Šola.

Predstavljanju knjige nazočili su brojni uzvanici, a među njima predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, legenda hrvatskog karatea Enver Idrizi te đakovački gradonačelnik Marin Mandarić, nekadašnji karate reprezentativac Hrvatske.

Nakon prvog dana prvenstva i održanog natjecanja u katama za mlađe kategorije karate klub Đakovo može se pohvaliti s 3 osvojene medalje, a danas se natjecanja nastavljaju Prvenstvom Hrvatske u borbama za kategorije mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori i seniori.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo