U petak, 18. prosinca u Muzeju Đakovštine je predstavljena publikacija pod nazivom “Istraživanje baštine u Muzeju Đakovštine – Vodič za djecu.”

Vodič su predstavile autorice Jelena Boras i Ivana Dević, ilustratorica Dajana Karas i ravnatelj Muzeja Borislav Bijelić. Ova publikacija, namijenjena prvenstveno djeci, rezultat je dvogodišnjeg rada autorica i realizirana je uz potporu Ministarstva kulture i medija i Grada Đakova.

Koncept vodiča zamišljen je na način da se on ispunjava prilikom posjeta Muzeju i kroz njegove postave otkrivaju odgovori na postavljena pitanja i zadatke. Kroz sve postave u publikaciji djeca mogu pratiti glavni lik Vodiča, dječaka po imenu Mišo. On je desetogodišnji istraživač u šokačkoj odjeći, koji svojim likom predstavlja spoj baštine i tradicije koje se protežu kroz ovaj Vodič. Vodič je dostupan za kupnju u Muzeju Đakovštine gdje čeka male  (i velike) istraživače da dođu po svoj primjerak i započnu vlastito putovanje kroz Muzej, svaki put otkrivajući nešto novo i dolazeći do novih spoznaja.

Izvor: Muzej Đakovštine