Iskoristit ćemo priliku i u najavi četvrtog dana Festivala poželjeti igračima NK Osijeka sreću u zadnjoj prvenstvenoj (povijesnoj) utakmici u Gradskom vrtu prije preseljenja na novi stadion. Njima zadnja tekma na stadionu, Panonskom festivalu knjige prvi sajam u sportskoj dvorani odmah pored stadiona. Ok, ugurali smo se malo i „ukrali dio reflektora“, no ne bez razloga. Osim što na Festivalu posjetitelji mogu kupiti brojnu sportsku literaturu kao što su primjerice naslovi Tempo, Slavija i Život na gradskom vrtu Tomislava Buljubašića, važno je naglasiti da će do Festivala svi posjetitelji moći najnormalnije doći. Doduše uz dozu strpljenja, ali bez problema. Toliko od sporta, a sada se prebacujemo na programski dio predzadnjeg dana Panonskog festivala knjige.

I ovaj dan obiluje programima za djecu i mlade pa će se tako posjetitelji moći družiti Galebom Markom, uživati u radionici i pogledati izložbu LEGO® setova te upoznati ekskluzivne naslove i LEGO® figurice. Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek donosi radionicu crtanja 3D olovkama i to u dva termina, a tu su i pričanice i radionice za najmlađe posjetitelje.

Mali odmor od knjiga napravite u Kulturnom centru Osijek i uživajte u uistinu prekrasnim radovima poznatog hrvatskog akademskog slikara, ilustratora i grafičara Hrvoja Marka Peruzovića. Izložba je dio popratnog programa Festivala, a bit će otvorena u 12.00 sati u Galeriji „KAT“ Kulturnog centra. Na programu četvrtog dana Festivala dva su panela, prvi od njih nosi naziv Rat u Ukrajini – Važnost solidarnosti i održat će se na glavnoj pozornici s početkom u 16.00 sati. Drugi je nešto kasnije i programski zatvara dan, a održat će se pod nazivom Filozofija vina: Tribina o Beli Hamvasu s početkom u 19.30 sati. Književnih poslastica također neće nedostajati jer nam u goste dolaze Zoran Žmirić sa svojim najnovijim romanom Hotel Wartburg i Vladimir Arsenijević koji će predstaviti svoj nedavno objavljeni roman Duhovi. Roman Duhovi, završnica tetralogije Cloaca Maxima, predstavlja uzbudljiv književni kaleidoskop naše stvarnosti u rasponu od čitava tri stoljeće. Roman Hotel Wartburg pripovijeda o jednoj naizgled sasvim običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način. Kroz tu nesreću pisac nas vodi automobilom, pogađate, marke Wartburg. Oba su ova književna velikana dovoljan poziv da posjetite Panonski festival knjige, upoznate se s njihovim djelima, a ako tome dodamo i popuste na brojne književne naslove koji idu i do 70 %, jasno je gdje ćete provesti barem dio subotnjeg dana. Uživajte u Festivalu.

Izvor|Foto: Panonski festival knjige