Jučer je na dalekom Madagaskaru preminuo misionar Don Vladimir Stuhli, rodom iz Josipovca Punitovačkog.

Preminuo je jučer oko 10:00 sati od nakon 4 dana boravka u bolnici u Tamataveu na Madagaskaru. Bio je zaražen virusom COVID 19.

Vladimir Stuhli, Slovak, Josipovčanin, salezijanac, misionar na dalekom Madagaskaru proslavio je u Punitovcima 16. veljače, a u Josipovcu Punitovačkom 22. veljače 25 godina ređenja.

Don Vladimir Stuhli rođen je 1963. u Josipovcu. Nakon završetka 2. razreda gimnazije u Rimu primljen je za novaka reda salezijanaca. Boravio je u slovačkom zavodu. Završavajući gimnaziju 1983., vraća se iz Rima na odsluženje vojnog roka, a potom u Bresiji završava filozofiju. Od 1986. do 1989. kao salezijanac je bio na praksi na Madagaskaru. Godine 1989. vraća se u Rim te završava teologiju 1992. Iste godine zaređen je za đakona u Tulearu (Madagaskar). Nastavlja postdiplomski studij i po završetku istog 1994. odlazi na Madagaskar na kojemu se i danas nalazi kao misionar. Mladu misu je slavio je 28. svibnja u Josipovcu. U misionarskoj službi radio s mladima, bio ekonom u više salezijanskih zajednica, pet godina ekonom cijele provincije, u dva navrata direktor zajednice te župnik odgovoran za pastoral u misijskom centru. Do danas je bio u službi ekonoma u Tamataveu, na istoku Madagaskara gdje su salezijanci osnovali novu zajednicu sa župom, školama i centrom za mlade.

Misa zadušnica za pokojnog Don Vladimira Stuhlija bit će u utorak 30. ožujka u 17:00 sati u crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Josipovcu Punitovačkom. Don Stuhli bit će pokopan u misiji u Tamataveu.

Izvor|Foto: Općina Punitovci FB