Rano poslijepodne prestalo je kucati srce Ivana Pavića, 35-godišnjega pravnika Centra za socijalnu skrb Đakovo, kojeg je u svom krvoločnom pohodu 9. srpnja hicem iz pištolja teško ranio Andrija Drežnjak (61), korisnik prava socijalne skrbi. Pavić je zadobio ozljede glave i mozga, operiran je u KBC-u Osijek i od toga trenutka do danas trajala je borba liječnika za njegov život, no bez ohrabrujućih vijesti za Ivanovu obitelj. Nažalost, 15 godina mlađi kolega kobnoga dana na licu mjesta ubijene socijalne radnice Blaženke Poplašen nije izdržao. Vijest o njegovoj smrti brzo se proširila gradom i Đakovo ponovno, drugi put u samo deset dana, zavila u crno. Obitelj, rodbina, brojni kolege i prijatelji te njegov Puhački orkestar DVD-a, u kojemu je svirao trubu, s Ivanom će se oprostiti sutra na Gradskom groblju u 17 sati.

“Unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, obavještavamo vas da je pacijent Ivan Pavić danas preminuo. Ovim putem izražavamo našu najiskreniju sućut njegovoj obitelji i kolegama.”, stoji u priopćenju KBC-a. Neurokirurzi su 9. srpnja obavili složenu i tešku operaciju, koja je trajala nekoliko sati, a svakodnevna izvješća Zavoda za intenzivnu medicinu osječke bolnice govorila su o Pavićevu teškom stanju.

Dok izrazi najdublje sućuti obitelji tragično stradaloga pravnika pristižu sa svih strana, autorice Ivanove fotografije, koja je već bezbroj puta podijeljena na Facebooku, Ivana su nazvale “Čovjekom asocijacijom za najveći osmijeh”. Pamtit će se kao vedar, vrlo odgovoran, predan mladi čovjek koji je upravo svojim osmijehom i dobrim djelima zaslužio otvorena vrata raja, gdje već, vjeruju njegovi kolege vatrogasci, opet svira svoju trubu.


D. Geošić, foto: Maric Sisters Photography