Županijski stožer civilne zaštite danas u 12 sati ponovno je održao konferenciju za medije. Tijekom posljednja 24 sata u našoj županiji ima 12 novooboljelih osoba od koronavirusa, a 23 ukupno od početka drugog vala. Načelnik stožera Goran Ivanović rekao je kako su dva potencijalna žarišta. Dr. Perić rekla je kako je šest osoba hospitalizirano te su svi dobrog stanja. Svi kontakti novooboljelih osoba se obrađuju i stavljeni su u samoizolaciju. Na konferenciji je istaknuto kako su nosioci novog vala došli iz okolnih zemalja (Srbija, BIH, Kosovo).

PU Osječko – baranjska provjerava osobe koje se nalaze u samoizolaciji te u posljednja 24 sata nisu zatekli niti jednu osobu da krši tu mjeru. Svi građani pozvani su da ako idu u posjet liječniku ili ako se nalaze u zatvorenom prostoru da nose maske.

Župan Anušić rekao je kako nema mjesta panici, da svi obavljaju svoj posao odlično te da je sada situacija puno bolja nego prije par mjeseci. Također je naglasio kako nema potrebe za restriktivnim mjerama te da više neće doći do zatvaranja trgovina, objekata i ostali mjera jer si to ne možemo dopustiti te da sada imaju veće i kvalitetnije znanje o samom virusu.