Ako vas je ikad zanimalo kako je živio prapovijesni čovjek i kakvim se alatima služio u četvrtak 11. srpnja u Muzeju Đakovštine možete dobiti odgovore na vaša pitanja. Naime, u Muzeju Đakovštine, s početkom u 19:00 sati, održat će se prezentacija radionice pod nazivom „Svakodnevni život prapovijesnog čovjeka“ pod vodstvom Tomislava Ivančića, studenta arheologije na sveučilištu u Zadru.

Tomislav Ivančić, već drugu godinu, organizira višednevne programe s radionicama na Boroviku, gdje zajedno sa svim zainteresiranim polaznicima, koristeći se istom metodom i tehnologijom kao ljudi iz prapovijesti, izrađuje predmete od kamena, kosti, životinjskih rogova, gline i ostalih materijala.

Ove godine uvodi se i jedna novost u radionice na Boroviku, izgradnja zida prapovijesne kuće, gdje će posjetitelji dobiti jedinstven uvid u graditeljsku tradiciju starijeg željeznog doba.

Radionice se održavaju od 20. do 27. srpnja na Boroviku. Prijaviti se možete na Facebook stranicu „Svakodnevni život prapovijesnog čovjeka“ ili na mail voditelja: [email protected], a sve informacije o radionicama dobit ćete ako sutra posjetite Muzej Đakovštine u 19:00 sati.

Autor: Igor Kretonić