“Pjesmom te pozdravljamo nakon duge 4 godine koliko nisi s nama, jer kako najbolje reći koliko nedostaješ i koliko značiš svima i danas, nego pjesmom i svirkom, kako si ti to najviše i volio.

Glazba je tu da nas učini boljim osobama, spaja nas i kada se ne osjećamo dobro, uljepša sve one noći i sva jutra koja smo prošli zajedno na pozornici ispred nekoliko tisuća ljudi, ali i u sobici za probe od malih nogu. Vožnje motorom, putovanja na more, isprobavanje instrumenata, razglasa, toliko toga… Proljeće je sada, mene obuze sjeta…

Umjesto pisma, pjevamo ti naše pjesme, sviramo samo za tebe onako kako najbolje znamo, za sve one divne godine. Ostaj nam zbogom, jer tko zna, možda se sretnemo opet…

Vole te tvoji dečki Đozi, Doko, Funky, Cuco, Šima, Mane, Šuci i Amiđa”

Tekst je ovo koji možemo pronaći u opisu covera na YouTubeu pod nazivom “Prijatelji Slavenu | In memoriam”, koji su za pokojnog Slavena Crnojevića, nekadašnjeg člana Dyaca, snimili njegovi prijatelji Josip Seiter, Dario Doko, Marko Funarić, Mario Rakušić, Ivan Šimić, Mario Vukadin, Nikola Šutalo i Krešimir Horvat.

Obradili su pjesme “Divne godine” (NHT), “Piši mi” (Drugi način) i “Kada jednom ovom zafalim se tilu” (Hari Rončević), a kako to sve skupa zvuči možete poslušati u nastavku.

Igor Kretonić
Foto: YouTube screenshot