U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok su ostale četiri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira, Đakova i Belišća.
 
DOGAĐAJI U PROMETU
Jučer, 14. studenoga na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentiran je 1 vozač bicikla koji je bio pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer u 16 sati u Belišću, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 47-godišnji vozač bicikla. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 0,86 promila alkohola u krvi.
 
Istoga dana u 11,20 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 42-godišnjak iz Đakova. Izvršenim preliminarnim testiranjem na opojne droge, očitan je pozitivan rezultat na droge iz skupine THC, a vozač je odbio vađenje krvi i urina poradi analize na opojne droge.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo