Gradonačelnik Marin Mandarić jučer je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem Zbora Osnovne glazbene škole.
Povod za prijem bio je veliki uspjeh Zbora Osnovne glazbene škole pri OŠ Ivan Goran Kovačić Đakovo pod ravnanjem prof. Marijane Matijević koji je ostvaren sudjelovanjem 21. travnja na V. međunarodnom natjecanju dječjih pjevačkih zborova “Vallis aurea cantat” u Požegi.

Zbor Osnovne glazbene škole pri OŠ Ivana Gorana Kovačića natjecao se u dvjema kategorijama i u objema osvojio zlatne plakete: duhovna glazba (osvojena zlatna plaketa i 1. mjesto) i popularna glazba (osvojena zlatna plaketa i 1. mjesto). Voditeljica Marijana Matijević dobila je posebnu dirigentsku nagradu za umjetnički dojam, a zbor je izabran među 4 najbolja zbora.

Zbor je na prijemu izveo jednu od pjesama iz nagrađenog repertoara uz vrlo zanimljivu koreografiju u sastavu od tridesetak članova (Andrea Goluža, Sara Vitovski, Lucija Mrkić, Lucija Klasan, Mile Blažević, Mihael Gilman, Jakov Klasan, Filip Andrić, Stjepan Režić, Lorena Krizmanić, Tonka Kladarić, Lucija Mikulek, Marta Drenjančević, India Funarić, Ana Drmić, Iva Perić, Una Kraljević, Lucija Lukić, Carmen Pranjković, Marta Koprčina, Antea Nikolić, Iva Letica, Ana Hajduković, Nikolina Pavić, Katarina Petričević, Sanja Hes, Ivana Nikolić, Mia Tomić, Marijana Vukić, Monika Ladić) na klaviru je pratila prof. Matea Matić, a na kahoneu Marko Funarić.

Gradonačelnik je svima zahvalio na veličanstvenoj izvedbi i čestitao na sjajnom rezultatu koji je ujedno ponos i promocija Grada Đakova. Kvalitetan rad i uspješne izvedbe Osnovne glazbene škole zaslužuju primjeren prostor za rad te se nadam da će u skoroj budućnosti projekt zgrade glazbene škole biti realiziran, rekao je gradonačelnik.
Autor: G.Đ.