Most nezavisnih lista Đakovo poslao je na našu adresu priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

“Gradska vlast misli da je dovoljno reći „nismo znali“ pa da nitko ne mora odgovarati za izgubljeni novac koji su im građani povjerili na upravljanje. Nema potrebe ni za isprikom, a opcija vraćanja izgubljenog novca ne postoji.

„Nisu znali“ da treba dozvola za cestu u Širokom polju, ali su je prije izbora ipak izgradili i izgradnju platili 600.000,00 kn. Sada je vade van i to građane košta 449.761,80 kn.

„Nisu znali“ da se novac ne uplaćuje nekome bez provjere vjerodostojnosti računa, samo zato što je tako rekao „gradonačelnik“. Radi se o „samo“ 50.000,00 eura oko kojih „nema potrebe“ uzrujavati se i prozivati na odgovornost.

„Nisu znali“ da ono što mi zovemo „poduzetnička zona“ ustvari nije poduzetnička zona nego dio grada u kojem su smješteni poslovni subjekti (industrijska zona) i da grad nema veze s njom, pa tek sada „razmišljaju“ o izgradnji nove, prave, koja će omogućiti privlačenje investitora. 30 godina nakon što su ih izgradili Belišće, Valpovo…. svi gradovi i mnoga sela u Osječko-baranjskoj županiji, Grad Đakovo o istoj „razmišlja“.

„Nisu znali“ da uskoro (2024.)  istječe ugovor za stavljanje Mimoze u funkciju, pa će je morati vratiti državi. A „dobili“ smo ju tako što smo se odrekli 24.333.466,80 kuna koja proizlaze iz potraživanja države prema gradu. S Mimozom do sada nisu napravili ništa, čekali su da potpuno propadne i da postane opasnost za građane, pa će je prodati nekom trgovačkom centru koji će ju srušiti, a građani će biti sretni što su srušili „to ruglo“.

Puno toga „ne znaju“ i to košta naše građane. Za iznos koji smo izgubili, jer „nisu znali“, moglo se  sufinancirati školovanje svima učenicima i studentima grada Đakova, izgraditi poduzetnički inkubator koji će im omogućiti lakše pokretanje vlastitog posla, a potpore za udruge i poduzetnike, naknade rodiljama, božićnice,… bile bi stvarni vjetar u leđa.

Ne trebamo generalne isprike i slijeganje ramenima. Hoćemo znati tko točno nešto nije znao, a trebao je znati, kako će za to neznanje odgovarati i kada će nadoknaditi građanima financijsku štetu!

Foto: Most