Na našu adresu stiglo je priopćenje županijskog i đakovačkog SDP-a koje prenosimo u cijelosti:

“Pročitati nešto pozitivno o gradu Đakovu u posljednjih je nekoliko godina postala nemoguća misija. Gotovo predvidivo se periodično pojavljuju nove epizode u kojima čitamo o raznim aferama i propustima gradske vlasti, a posljednja o uklanjanju bespravno sagrađene ceste toliko je apsurdna i bezobrazno neodgovorna da zaslužuje svaku javnu osudu i poziv vladajućima da odstupe jer vode grad u potpunu propast.

Naime, vladajući u Đakovu u epilogu posljednje epizode „Manus manum lavat“ (čitaj: „Ti meni cestu, ja tebi kampanju“) ne vide problem niti u bespravnoj gradnji, niti u kazni i financijskom trošku za grad, a još manje u sramoti kojoj građani svjedoče svako malo. Radi se o situaciji da je nezakonito izgrađena cesta, koja 2/3 dužine nije čak ni na teritoriju grada Đakova, morala biti uklonjena, a račun za uklanjanje platili su građani Đakova. Kako je moguće da se događaju ovakvi propusti i da nitko za njih ne odgovara?

Ovdje se postavlja pitanje je li gradska vlast toliko neinformirana i needucirana ili se radi o namjernom potezu za koji se vjerovalo da će proći pod „pojačano održavanje cesta“ pa će netko u nekoj moguće nezgodnoj situaciji u budućnosti zažmiriti na nepostojanje dozvole za građenje sporne ceste? Dok će paralelno ponekom svakodnevnom korisniku tog puta život biti nešto lakši, a njegova zahvalnost izdašna u nekim budućim političkim aktivnostima?!

I dok lokalne vlasti u nekim drugim sredinama u Hrvatskoj od svojih naselja prave poželjna mjesta za život, ova lokalna vlast niže aferu za aferom, a gradski proračun troši na neuspjele projekte i kazne. Jedini potez koji preostaje da povuku je odlazak.”

Izvor: SDP