U subotu 22. travnja igralo se zaostalo 7. kolo 1. HRL U12 u Virovitici, gdje su, kako stoji u priopćenju koje je na našu adresu poslala predsjednica ŽRK Đakovo Josipa Režić, đakovačke rukometašice teško oštećene i ostale bez plasmana na završnicu u Poreču. Kada su se Đakovčani krenuli žaliti na suđenje u dvoranu je pozvana policija.

Čitavo priopćenje donosimo u nastavku:

“U sportu redovno čitamo o nepravdi. Zbog nedostataka sudaca,mladosti i neiskustva istih smo često kao klub oštećeni. No sad bi stvarno bilo DOSTA. Naime, u subotu 22. travnja igralo se zaostalo 7. kolo 1. HRL U12 u Virovitici (s Virovitičkim sucima i delegatom, što smatram vrlo nekorektnim), gdje su naše cure zbog sudaca I delegata koji nije želio saslušati primjedbu ostale bez svojih bodova i bez završnice u Poreča.

Zbog ove nepravde prisiljeni smo javnost upoznati s tijekom utakmice i pozvati odgovorne da se zapitaju kome su na duši suze naših djevojčica koje su se lavovski borile i vidno bile bolje. Kad samo na Hrvatskom rukometnom savezu pogledate rezultate utakmica Virovitice i Đakova kroz sva kola odmah se da uočiti da je ovo bilo domaćinsko suđenje. Na svom terenu je ekipa Virovitice dobila Đakovo i Ivankovo koje su bile iznad njih na tablici. Vrlo zanimljivo. Pokušali smo ukazati na nepravdu koju nam rade, no delegat je odlučio prekinuti utakmicu, pozvati policiju i udaljiti nas iz dvorane, a ostale prisutne legitimirati. Možete li zamisliti djecu koja igraju, bore se, naočigled ih kradu i gledaju kako dolazi policija kod roditelja?! Znači od toga trena je sve krenulo nizbrdo. Iako se sve moglo riješiti samo s prekidom utakmice na minutu dok ne utvrde svoju grešku, isprave je i idemo dalje. No, onda bi Virovitica ispala iz borbe za završnicu što njima nikako nije bila opcija. Smatramo da smo oštećeni i to želimo javno iskazati. Dosta je bilo šutnje. Nije sporan jedan gol nego cijelo suđenje.  Djeca su naša budućnost i mi im želimo ovim putem poručiti da dignu glavu, poprave krunu i nastave pošteno igrati kao i dosad. A mi kao uprava zajedno sa svim roditeljima,trenerima i ljubiteljima poštene igre ćemo se boriti protiv svake nepravde. Ovim putem želimo čestitati i ekipi Ivankova koja je prošla na završnicu, koja nas je podržavala na utakmici i to nam je puno značilo iako su i oni bili oštećeni.

Kad pogledate sliku gdje se čak i ne vidi sva policija koja je bila (2 kombija i 2 auta), zapitamo se na osnovu čega je pozvana policija i čemu tolika?! Što se dogodilo?! Ovo je bila dječja utakmica. Unatoč tome što ni sami policajci nisu znali zbog čega su pozvani bili su korektni prema nama. I završilo se tako da je policija utvrdila da nema elemenata za kažnjavanje. Pametnom dosta!”

Izvor|Foto: ŽRK Đakovo