Mladost se sprema za “top pet”!

Nogometaši Mladosti iz Đakovačke Satnice već su u subotu, 30. siječnja, krenuli s pripremama za proljetni dio prvenstva. Trener Ivan Denić i njegov pomoćnik Marko Barišić izvršili su prozivku u đakovačkom Strossmayerovom parku gdje su, prema svim epidemiološkim mjerama, odradili i prvi trening.

U odnosu na jesenski dio Satničani će biti lišeni usluga Ivana Barišića, napadača koji je pojačao redove đakovačkoga trećeligaša. Još jedan napadač napustio je Satnicu. Riječ je o Marinu Stanušiću, novom članu Borca iz Bobote. A trener Denić neće računati niti na stopera Stipu Totića koji se odlučio preseliti u gašinački HOŠK.

Satničani su pronašli i zamjene za igrače koji su napustili plave redove. U klub su stigli Filip Bionda, mladi napadač Đakovo Croatije i Ivan Bjelobrk, dosadašnji član Omladinaca iz Đakovačkih Selaca. Prvom treningu odazvao se i Igor Stuhli, član Omladinca iz Josipovca koji još uvijek čeka istupnicu svoga kluba.

Satničani će pripreme odraditi u dvorani osnovne škole i na svom igralištu, a prvu provjeru imat će 6. veljače protiv Slavonije iz Budrovaca. Nakon toga, 13. veljače očekuje ih dvoboj protiv Svačića iz Starog Slatinika, trećeplasirane momčadi Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod. Trećeligaš Vihor iz Jelisavca bit će satnički protivnik 20. veljače. Generalnu probu Satničani će imati 27. veljače protiv trećeligaša Čepina.

Podsjetimo, Mladost je u jesenskom dijelu prvenstva zauzela je deveto mjesto s 25 bodova. Što satnički navijači mogu očekivati ovoga proljeća čuli smo od pomoćnoga trenera Marka Barišića:

„Jesen smo završili na devetom mjestu čime nismo zadovoljni jer, prema mojem mišljenju, imamo momčad koja je u top pet. I to će biti cilj ovoga proljeća jer za trećeplasiranim Borcem iz Kneževih Vinograda zaostajemo samo četiri boda. Dakle, nije nemoguća misija. Doduše, ostali smo bez tri igrača iz prve postave, ali vjerujem da ćemo to nadoknaditi dolaskom novih igrača, ali i povratkom dvojice važnih igrača: Ivana Novoselića i Dine Stipanovića koji su se oporavili od ozljeda. Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za proljetni dio prvenstva i ostvariti zacrtani cilj”, zaključio je satnički pomoćni trener.

Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba, ljudi stoje i priroda

“Sportski je nadati se opstanku!”

Najteže će svakako ovoga proljeća biti nogometašima Torpeda koji su jesensku polusezonu završili na posljednjem mjestu sa samo pet bodova. Ali, nova mlada uprava na čelu s Mislavom Ivandom vjeruje da u preostalih 17 prvenstvenih utakmica mogu izbjeći ispadanje iz lige. Trener Damir Išasegi u nedjelju 31. siječnja odradio je prozivku i prvi trening kojemu se odazvalo 25 igrača.

Za dojmove i planove upitali smo trenera Damira Išasegija: „Nakon duge stanke i neizvjesnosti oko treniranja zbog COVID-a 19, danas smo i mi konačno krenuli sa zajedničkim treninzima. Na prozivku se odazvalo 25 igrača među kojima su, uz starosjedioce, bili i novopridošli igrači: Matko Crnojević (došao iz punitovačke Slavonije), Ivan Gansberger (Slavonac Preslatinci) i Dominik Perković.

Zbog obveza na fakultetu izostao je Rotim, a zbog obveza na poslu Bašić i Pongračić. Na našu sreću, u rosteru ćemo imati i Branimira Ivandu koji se nakon dugoga oporavka od ozljede priključio momčadi, a među nama je i Toni Kretonić. Zadovoljan sam prvim treningom i vjerujem ukoliko se ovako budemo odnosili prema treningu i obvezama, možemo se nadati iskoraku i boljitku u našoj igri u odnosu na jesenas. Uz malo sreće, možda nam to bude dovoljno za ostanak u ligi. Zaostatak za pretposljednjim Frankopanom je deset bodova, za neke možda neuhvatljivih, ali kakvi bismo mi sportaši bili kada ne bismo vjerovali da to možemo ostvariti.“

Kuševčani će u okviru priprema odigrati pet pripremnih utakmica. Već 7. veljače očekuje ih susret protiv Šokadije iz Babine Grede, 14. veljače protivnik će biti piškorevački Ratar, a tri dana kasnije (17. veljače) susret je protiv Slavonije iz Budrovaca. Jesenski prvaci MŽNL Os-VK, Darda, bit će kuševački protivnici 20. veljače, a generalka bi trebala biti 27. veljače protiv NAŠK-a (ukoliko prvenstvo trećeligaša bude odgođeno za tjedan dana). Ako NAŠK krene s prvenstvom 28. veljače, tada će generalka biti protiv Mladosti iz Đakovačke Satnice.

S istim snagama do boljega proljeća!

Nedjelja 31. siječnja dan je kada su nogometaši Omladinca odradili prozivku i prvi trening pod vodstvom trenera Domagoja Vragolovića. Na popisu josipovački trener ima 25 igrača, a na prvi trening javilo se 18 igrača dok su ostali opravdano odsutni. Službeno odlazaka nema, a uprava kluba pregovara s dvojicom igrača koji bi trebali pojačati josipovački roster. Problem treneru Vragoloviću čine četiri ozlijeđena igrača za koje vjeruje da će se u što skorije vrijeme vratiti na teren. Cijele priprema Josipovčani će odraditi na svom Drljaku jer su im zbog korona virusa propale mini pripreme u Slovačkoj.

Josipovčani su zasada dogovorili četiri pripremne utakmice. Prva je već 7. veljače protiv Vihora iz Jelisavca, sedam dana kasnije (13. veljače) slijedi Polet iz Semeljaca, dan kasnije Šokadija iz Strizivojne, a 21. veljače Josipovčane očekuje Posavina iz Velike Kopanice.

Prije samoga početka prvenstva 6. ožujka i prve domaće utakmice protiv Croatije iz Velimirovca pred Josipovčanima je zaostala utakmica u Feričancima. Prema dogovoru utakmica FEŠK – Omladinac odigrat će se 28. veljače, dakle tjedan dana prije proljetnoga nastavka. Pred Josipovčanima je i kup utakmica protiv Mladosti iz Đakovačke Satnice.

O pripremama i početku proljetnoga dijela prvenstva trener Domagoj Vragolović kratko je rekao: „Imamo dobro posloženu momčad od koje očekujem bolje rezultate u odnosu na jesen i pomak na tablici.“

Izvor: DJ Sport/Miro Šola