Radovi na izgradnji malonogometnog terena s umjetnom travom na terenu HNK Đakovo Croatia (stadion Đakovo) privode se kraju pa su tim povodom gradilište danas obišli predstavnici Grada Đakova, HNK Đakovo Croatije predsjednik Ivan Mikulić i dopredsjednik Zoran Perić, potom predstavnik tvrtke Tehnocolor d.o.o. Đakovo koja izvodi radove te Krunoslav Bajs koji provodi stručni nadzor građenja.

Podsjetimo, Središnji državni ured za šport donio je prošle godine Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini te je Gradu Đakovu za HNK Đakovo Croatiju odobreno 484.466,50 kn za izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom. Cijeli projekt prijavljen je u iznosu od 863.243,75 kn. Središnji državni ured za šport odobrena je sredstva u potpunosti prenio, a preostali dio pokrio je Grad Đakovo.

I dok su spomenuti predstavnici danas obilazili gradilište malonogometnog terena tek nekoliko metara dalje izvodili su se radovi na uređenju tribina. Predsjednik Kluba Ivan Mikulić kaže kako je posla puno pa nema stajanja. Velik dio radova je, što je vidljivo svakom posjetitelju kako terena Đakovo tako i Croatije, obavljen, ali puno toga se još planira učiniti.

Predsjednik Mikulić kaže kako su u tijeku radovi na postavljanju drugog dijela fasade na objektu. – Da bi dovršili fasadu na cijelom objektu preostaje nam postaviti ju na dio koji gleda na teren, ali to u ovom trenutku to ne možemo obaviti jer moramo sanirati tribine do petog reda jer ponekad znaju propuštati. Kad te radove privedemo kraju možemo reći da smo kao Klub uz pomoć volontera i Grada puno toga napravili, kaže Mikulić. Da je riječ o ogromnom poslu svjedoči činjenica da fasada obuhvaća gotovo 300 kvadrata. Svi radovi koji se izvode u konačnici bi trebali dovesti do smanjenja izdataka za vodu, struju, plin…

Svakako je vrijedno napomenuti da svako od volontera na svoj način doprinosi razvitku i radu Kluba, od predsjednika Mikulića, dopredsjednika Perića do zaposlenika koji zbog epidemije koronavirusa ne rade redovan posao pa će uz poštivanje svih propisanih zdravstvenih mjera također pomoći pri uređenju prostora.

Kada je riječ o daljim planovima Mikulić kaže kako je za stadion Croatia već pripremljen projekt za izgradnju pet novih terena gdje bi se u realizaciju trebali uključiti svi od Kluba, Grada do Županije pa i doći do sredstava putem EU fondova. Na stadionu Đakovo, pak, plan je nakon niza desetljeća potpuno urediti pomoćni teren.

Izvor: Grad Đakovo