U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 222 uzorka od kojih je 3 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Belog Manastira te općina Antunovac i Đurđenovac.

Na bolničkom liječenju nalazi se 6 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 3 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 3 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Niti jedan pacijent nije na respiratoru.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, rođena 1943. godine.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 267 osoba.

U proteklih tjedan dana (od 24. do 29. lipnja) policijski službenici proveli su 18 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili 3 kršenja (2 u Dardi i 1 u Osijeku). Obavili su i 758 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 22. do 28. lipnja obavili su 127 nadzora provođenja epidemioloških mjera (67 u ugostiteljskim objektima, 21 u prodavaonicama, 10 u trgovačkim centrima, 7 u uslužnim djelatnostima, po 6 na tržnicama i javnim okupljanjima te po 5 u svatovima i na sportskim događajima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

– Procijepljenost prvom dozom na području Osječko-baranjske županije trenutno je 44,9 posto odraslog stanovništva, odnosno 28,8 posto drugom dozom cjepiva, što je više od nacionalnog prosjeka. Na svim punktovima nastavlja se redovito cijepljenje drugom dozom, dok će nova akcija masovnog cijepljenja biti u dvorani Zrinjevac u Osijeku, a o terminu će javnost biti informirana – kaže Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Stožer CZ OBŽ: Službeno priopćenje za javnost
Foto: arhiva