Danas u 14.00 sati održana je presica Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U RH u posljednja 24 sata 22 nova slučajeva zaraze koronavirusom. To je osam pacijenata manje nego jučer. Ministar Božinović rekao je kako Stožer civilne zaštite na dnevnoj bazi prati stanje s globalnom pandemijom. kako na području RH tako i u zemljama susjedstva i EU kako bi u ovoj fazi suživota s virusom donosili najbolje moguće mjere, preporuke i odluke koje se donose u cilju zaštite zdravlja svih građana.

Od sutra (25. lipnja) na snagu stupaju dvije odluke. Prva odluka je Izmjena i dopuna Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.To znači da će se utvrditi poseban režim ulaska u RH osoba koje dolaze iz BIH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije te će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u RH. Ova obaveza samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u našu zemlju tranzitiraju kroz navedene zemlje.

Druga odluka odnosi se na Izmjenu i dopunu Odluke o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. To znači da vozači, ostali zaposlenici i korisnici javnog prijevoza moraju koristiti medicinske maske ili maske za lice te se pridržavati protuepidemijskih mjera . Oni putnici koji ne budu imali maske neće moći ući u prijevozno sredstvo.

Foto: Vlada Republike Hrvatske