Od subote, 4. lipnja, pročelje prodavaonice dm-a u Đakovu krasit će mural street art umjetnika Borisa Bare koji prikazuje njegovu viziju ljepote koja izvire iz umjetnosti.

U Đakovu se održava jedna od najvećih manifestacija izvornog narodnog folklora u Hrvatskoj, ali i Europi. To me inspiriralo da mural posvetim folkloru koji je čuvar tradicije. Vrijedne ruke simbol su kreativnosti i ljepote koja proizlazi iz čuvanja tradicije“, istaknuo je Boris Bare.

Boris Bare jedan je od najistaknutijih hrvatskih street art umjetnika, a ujedno je i organizator Art Parka u Zagrebu te osnivač umjetničkog kolektiva Pimp My Pump i street art projekta Ulični triptih. Zagrebački je muralist čiji radovi krase brojne fasade i zidove diljem Hrvatske, ali i drugih europskih i svjetskih zemalja. Crtao je po Aziji, u Kolumbiji i Južnoj Americi.

„Borisova umjetnička misija usmjerena na oživljavanje zaboravljenih urbanih površina savršeno se nadovezuje na naš cilj da građane podsjetimo da samo jedan trenutak nadahnuća može potaknuti promjene i otvoriti nove perspektive. Street Art projektom naše prodavaonice postaju više od mjesta gdje ljudi obavljaju kupnju, one postaju dio nove gradske priče i podsjetnik na snagu inspiracije“, izjavila je Romina Vrhovac, područna menadžerica u dm-u.

Okupljeni građani pratili su nastajanje novog umjetničkog identiteta dm-ove prodavaonice, a na raspolaganju su im bili i savjeti dm beauty savjetnica koje su im pomogle da inspiraciju pronađu u make up proizvodima.

Street art projekt krenuo je iz centra Zagreba gdje je akademska slikarica Nikolina Ivezić oslikala izloge prodavaonice dm-a u Tomićevoj ulici. Boris Bare, Marin Remić i Marina Mesar – OKO svoje umjetničke vizije ljepote potom su prenijeli na pročelja prodavaonica dm-a u Puli, Splitu,  Šibeniku, na Knežiji u Zagrebu i sada u Đakovu čime je završen dm-ov projekt Street Art.

Galeriju fotografija s današnjeg događaja možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Sponzorirani članak