Večeras u 19:30 sati u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se još jedno izdanje glazbenog spektakla “Šokačka rapsodija – 100 tamburaša”.

Orkestar 100 tamburaša izvest će nezaboravni koncert najvećih tamburaških hitova i šokačkih kola, najljepših Kićinih pop i rock pjesama te nekoliko svjetskih hitova, od legendarnih Beatlesa do kan-kana i čardaša. Posebni su gosti pobjednica Dore Mia Dimšić, Bruna Oberan-Bošković, Marko Tolja, Pero Galić, Alen Đuras, Ante Gelo i Alan Bjelinski.

Ne može ovakav događaj proći bez đakovačkih tamburaša, a ove godine dogodilo se da među njima budu učitelj i učenik. Radi se o Luki Juriši, nekadašnjem polazniku đakovačke Glazbene škole, a sada studentu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te njegovom nekadašnjem profesoru iz Glazbene škole, Tomislavu Radičeviću, koji je glazbeno odgojio brojne mlade đakovačke svirače.

Osim njih dvojice, naš prostor predstavljat će i članovi sada već nadaleko poznatog Tamburaškog orkestra Općine Semeljci.

Prijenos uživo možete pratiti na Hrvatskom radiju 1 i na Radio Osijeku od 19:30 sati.

Igor Kretonić
Foto: ustupljena fotografija