Već tradicionalno Zajednica športskih udruga Grada Đakova i Grad Đakovo dodjeljuju nagrade najboljim sportašima, sportašicama, sportskim kolektivima, trenerima i sportskim radnicima za ostvarene rezultate u protekloj godini. U đakovačkom Domu kulture, u srijedu, 15. siječnja, održana je svečana dodjela nagrada najboljima o čemu je odlučivala Prosudbena komisija u sastavu: Tihomir Benke, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Đakova, Robert Francem, zamjenik gradonačelnika Grada Đakova i članovi Upravnoga odbora Zajednice: Domagoj Perlić, Ivan Lovrić, Mato Veselinović.

Mesićevih 25 godina!

Ova svečanost bit će zapamćena i po organizacijskom jubileju snimatelja i autora nominacijskih priloga Zlatka Mesića kojemu je ovo jubilarna 25. svečanost. Nagrade najboljim sportašima Grada Đakova uručili su: Marin Mandarić, đakovački gradonačelnik, njegovi zamjenici Robert Francem i Antun Galić, Pavo Cindrić, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Đakova, Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije i Mato Veselinović, predsjednik Nogometnog središta Đakovo. Program svečanosti vodio je Mato Ručević.

Pet đakovačkih nada

Svečanost je počela proglašenjem nada đakovačkoga sporta. U toj konkurenciji nagrade su primili: Dorotea Habijanec (Odbojkaški klub Đakovo), Anja Belvanović (Teniski klub Đakovo), Ivan Bilać (Atletski klub SLA „Ante Perić“), Ena Đelatović (Ženski rukometni klub Đakovo) i Filip Orlović (Rukometni klub Đakovo).
Nade godine

U kategoriji najboljih sportašica nagradu je odnijela Tina Blažević (Konjički klub Đakovo) koja se posljednjih šest godina natječe u konkurenciji dresurnoga jahanja, a u 2019. godini osigurala je i nastup u hrvatskoj reprezentaciji. Ostale dvije nominirane sportašice su: Jelena Barišić (Ženski rukometni klub Đakovo) i Zdenka Babić (Odbojkaški klub Đakovo).

„Blitzu“ sve nagrade u muškoj konkurenciji

U muškoj konkurenciji „berbu“ su ostvarili članovi Kickboxing kluba „Blitz“. Najbolji je sportaš Andrej Kedveš, osvajač titule svjetskoga viceprvaka u kategoriji K – 1 na prvenstvu u Sarajevu. U konkurenciji sportaša našli su se i Leon Babić Brajko (Teniski klub Đakovo) i Neven Čupić (Košarkaški klub Đakovo).

Najbolja ženska ekipa je Šahovski klub Đakovo Lim-Mont. Na ekipnom prvenstvu Hrvatske Đakovčanke su osvojile odlično četvrto mjesto. U konkurenciji su se našle i igračice Odbojkaškoga kluba Đakovo i Ženskoga rukometnoga kluba Đakovo.

U momčadskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Kickboxing klubu „Blitz“, uz njih nominirani su bili i Atletski klub SLA „Ante Perić“ i Nogometni klub Torpedo iz Kuševca kojemu je pripala i posebna nagrada za pedesetu obljetnicu djelovanja.

Prosudbena komisija donijela je odluku da se ove godine dodijeli i posebna nagrada Vedranu Mašiću, članu Karate kluba Đakovo koji je osvajač trećega mjesta na Prvenstvu Hrvatske u para katama. Gradonačelnik Marin Mandarić iskoristio je priliku uručiti cvijeće višestrukoj sportašici Grada Đakova Lauri Mašić koja uskoro odlazi na školovanje u Ameriku.

Šimundić najbolji trener, Stjepanu Hrgi i Ivanu Pišlu nagrade za izniman doprinos

Najbolji trener u 2019. godini je Danijel Šimundić, trener Kickboxing kluba „Blitz“ i hrvatske reprezentacije koja je u Sarajevu na Svjetskom prvenstvu osvojila dvije medalje. Šimundić je najveći uspjeh ostvario kao trener Andreja Kedveša, osvajača srebrene medalje.

Kao i svake godine, i ove su dodijeljene nagrade za izniman doprinos u razvoju đakovačkoga sporta. Nagrada je posthumno pripala Stjepanu Hrgi, dugogodišnjem nogometnom radniku i desetogodišnjem predsjedniku Nogometnog središta Đakovo koji je, nažalost, preminuo tijekom 2019. godine. Drugi dobitnik je Ivan Koki Pišl, dugogodišnji trener u Plivačkom klubu Đakovo.

Izvor: Miro Šola