U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Đakova i podršku Grada sinoć je, 24. put, u dvorani Centra za kulturu održan tradicionalni Izbor najboljih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva u 2018. O najboljima je odlučivalo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Tihomir Benke, Tomislav Drmić, Tina Blažević, Robert Francem i Domagoj Perlić.

Nominacije za najbolju sportašicu zaslužile su Katarina Ćorić (Konjički klub Đakovo), Ana Delić (Ženski rukometni klub Đakovo) te Dalija Perković (Ženski kuglački klub Đakovo), koja je i izabrana za najbolju sportašicu Đakova u 2018. godini.

Za najboljega su sportaša nominirani bili Renato Ćurić (Rukometni klub Đakovo), Antun Hrkač (Košarkaški klub Đakovo), ali i Luka Jaman (Kicxboxing klub Blitz). Njemu je i pripala titula najboljeg.

U kategoriji najbolje ženske ekipe konkurirali su Šahovski klub Đakovo Lim Mont, Ženski kuglački klub Đakovo i Ženski rukometni klub Đakovo, a najboljom su ženskom ekipom u 2018. proglašene kuglačice ŽKK Đakovo.

Za najbolju su mušku momčad nominirani bili Košarkaški klub Đakovo, Nogometni klub Torpedo i Šahovski klub Đakovo Lim Mont. Titulu momčadi godine zaslužio je Košarkaški klub Đakovo.

Dodijeljene su i posebne nagrade. Tako je trenerom 2018. proglašen Marijan Petrović (Košarkaški klub Đakovo), a priznanje za izniman doprinos razvoju i promociji sporta primio je dugogodišnji šahovski pedagog Ivan Bažaj.

U konkurenciji perspektivnih sportašica i sportaša, mladih nada u 2018., nagrađeni su Ivan Bilać (Atletski klub SLA Ante Perić), Leon Babić Brajko (Teniski klub Đakovo) i Marin Božičević (Rukometni klub Đakovo).

Nagrade najboljim sportašima uručili su predsjednik Zajednice športskih udruga grada Đakova Tihomir Benke, dopredsjednik Gradskoga vijeća (GV) Robert Majstorović, predsjednik GV-a Pavo Cindrić, zamjenik gradonačelnika Robert Francem, gradonačelnik Marin Mandarić i tajnica Športske zajednice Osječko-baranjske županije Mirna Rajle Brođanac. U ime svih je nagrađenih zahvalila najbolja sportašica Dalija Perković.

Prikazani su i video zapisi o nominiranim sportaši(ca)ma u svim kategorijama, koje je snimio i pripremio Zlatko Mesić, dok je u zabavnom dijelu programa nastupila Plesna skupina Miha.

Danijel Geošić, foto: Silvija Butković