[3.7.2023.] Program 57. Đakovačkih vezova za ponedjeljak 3. 7. 2023. godine pogledajte u nastavku, a cjelokupni program 57. Đakovačkih vezova pogledajte ovdje.

Gastrofest Đakovački vezovi (3. – 6. 7. 2023.) – prostor iza crkve Svih svetih

Znanstveno izlaganje „Slavonska tradicijska glazba u umjetničkom stvaralaštvu”

Predavač: dr.sc. Zdravko Drenjančević

Predavanjem će se dati osvrt na prisutnost i značaj slavonske tradicijske glazbe u umjetničkoj glazbi. Prikazat će se osnovne značajke slavonske tradicijske glazbe te njihova primjena u umjetničkom stvaralaštvu, s naglaskom na opus koji je iznijela generacija skladatelja rođena pretežno početkom 20. stoljeća (Papandopulo, Zlatić, Kunc, Matz, Dugan ml. i dr.). U fokusu predavanja bit će glazbeno stvaralaštvo nadahnuto slavonskim melosom, nastalo u vremenu između dva svjetska rata (novonacionalni smjer), kao i djela nastala do kraja 20. stoljeća.

U glazbenom dijelu programa polaznici Arijine škole klavira će se predstaviti sa umjetničkim skladbama, čije izvorište predstavlja slavonska tradicijska glazba.

Samostalna izložba fotografija Silvije Butković „Jezerske priče”

U Centru za kulturu Đakovo održat će se otvorenje 32. samostalna izložba fotografija autorice Silvija Butković pod nazivom “Jezerske priče”. Izložba će biti postavljena u predvorju Centra za kulturu Đakovo.

Uz ljepotu Slavonije koja će se postavom izložbe predstaviti, atmosferu će dobrom glazbom upotpuniti i Duo „AH“ Đakovo.

Izvor|Foto: Đakovački vezovi