Muzej Đakovštine pridružuje se i ovogodišnjoj manifestaciji ”Noć muzeja” raznolikim programom od 18:00 do 00:30 sati. Priredili su radionicu izrade nakita, projekciju Đakovačkih kronika, otvorenje likovne izložbe te glazbeni program. Kustosi muzeja bit će na raspolaganju za stručna vodstva, a muzejske publikacije prodavat će se po sniženim cijenama.

Program:

  • 18:00 do 20:00 NAKIT S DAŠKOM POVIJESTI – radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Voditelji ovogodišnjih radionica su profesorice Dubravka Sharmitzer, Sanja Lasić te Tamara Jakšić iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo te profesor Mario Jager i profesorica Ivana Zakanji iz Osnovne škole Franje Krežma iz Osijeka. U radionici će se izrađivati nakit od bakrene žice te privjesci za ogrlice s motivima glagoljice. Uz malo mašte i vrijedne ruke pod budnim okom voditelja radionica polaznici će se okušati u stvaranju nakita na nesvakidašnji način. Prilika je ovo za upoznavanje i s jednim povijesnim pismom – glagoljicom!

  • 20:00 – 21: 00 ĐAKOVAČKE KRONIKE – projekcija

U suradnji s Foto – kino klubom Đakovo i ove godine pružaju svojim posjetiteljima jednosatni povratak u ne tako daleku đakovačku prošlost. Članovi đakovačkog Foto – kino kluba čuvari su ovih dragocjenih video uspomena na svakodnevna zbivanja u našemu gradu, a Noć muzeja je idealna prilika da ove uspomene podijele s velikim brojem naših sugrađana.

  • 21:00 – 22:00 LIKOVNA IZLOŽBA AKADEMSKOG SLIKARA ŽELJKA SUBIĆA – otvorenje

Željko Subić je akademski slikar, rođen 1949. godine u Osijeku. 1970. godine diplomirao je na Pedagoškog akademiji u Zagrebu, a 1976. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Ismara Mujezinovića. Od 1979. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i djeluje u Novoj Gradiški.

  • 22:30 – 00:00 GOLDEN STRINGS ORCHESTRA – glazbeni program

Od 22:30 pripremili su vam koncert tamburaškog komornog orkestra ”Golden strings orchestra”, kojega čine studenti osječke Akademije za umjetnost i kulturu. Uz tamburaške zvukove privest će se kraju još jedna ”Noć muzeja” u Muzeju Đakovštine.

Spomen – muzej biskupa J. J. Strossmayera

Prigodni program Noći muzeja 2020. očekuje Vas i u Spomen-muzeju biskupa J. J. Strossmayera u petak, 31. siječnja 2020. Program počinje u 18.00 sati, a završava u 22.00 sata. Ulaz je besplatan.

Program:

  • 18:00 – 22:00 Razgledavanje Stalnog postava (vodstvo kroz stalni postav)
  • 18.00 – 19.00 Prigodne radionice Srednje strukovne škole Antuna Horvata, Đakovo
  • 20.00 – 21.00 Nastup tamburaškog orkestra Općine Semeljci
  • 19.00 – 20.00 Otvorenje izložbe Valpovački vlastelini Prandau-Normann – bibliofili, kolekcionari i donatori: izbor iz zbirki Muzeja Slavonije

Izvor: Muzej Đakovštine, Turistička zajednica Grada Đakova